Skip to main content
Woningstoffeerderij Gijsbrechts

Vloeren

We onderscheiden harde en zacht vloerbedekking. Voor iedere ruimte is er een passende oplossing. Wij adviseren u graag bij uw keuzeproces.
Neem contact op
Bas Gijsbrechts

PVC-vloeren

Deze harde vinylvloeren zijn populair. PVC is een afkorting van polyvinylchloride. Het materiaal is makkelijk te verwerken. PVC-vloeren zijn sterk, hebben een lange levensduur, zijn krasvast, vochtbestendig (en dus ideaal voor een natte ruimte als een keuken of badkamer) én hebben weinig onderhoud nodig. Een stofwisser erover en regelmatig een sopje en de vloer is weer als nieuw. Een goede, egale ondergrond is nodig om de vloer goed te kunnen leggen. Wij zorgen voor het egaliseren. PVC-vloeren zijn ook geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Door de geluiddempende ondervloer hoort u het getik van hakken, het schuiven van stoelen niet meer. De vloeren zijn er in een kliksysteem (altijd met een onderlaag te combineren) of worden gelijmd. Dessins en merken zijn er te kust en te keur.

Vinyl-vloeren

Vinyl-vloeren zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als PVC-vloeren. Beide vloeren zijn zeer sterk gaan lang mee. Het grote verschil zit hem in de hardheid. Een vinylvloer heeft een zachte en verende basislaag. Daardoor voelt de vloer zachter en behaaglijker aan. Vinyl is geluiddempend. De vloer is goed te combineren met vloerverwarming. Vinyl is er in alle mogelijke dessins van parket, tot plavuizen, van tegels tot houtstructuur. Een goede ondervloer is belangrijk.

Tapijttegels

Een tapijttegel is vloerbedekking die wordt gebruikt als alternatief voor tapijt op een rol. Een tapijttegel is een vierkant met een afmeting van 50 x 50 centimeter. Tapijttegels worden vooral gebruikt in commerciële ruimtes, zoals kantoren, winkels en fitnesscentra. Maar ook voor woonhuizen is de tapijttegel geschikt. Met tapijttegels zijn mooie patronen of kleurcombinaties te maken en krijgt een ruimte een persoonlijke touch. Denk aan de kleuren van uw bedrijf. U kunt er eindeloos mee combineren. De tapijttegels hoeven niet gelijmend of vastgespijkerd te worden. Als een tegel vies is is hij makkelijk vervangen en bij verhuizing neemt u de tegels gewoon mee.

Karpetten/vloerkleden

Met een vloerkleed op maat zorgt u voor afbakening en verbinding. Denk aan de zithoek waarin fauteuils, bijzettafeltjes, een bank, een salontafel staan. Allemaal losse onderdelen. Door er een karpet onder te leggen groepeert u het, zorgt u voor eenheid en maakt u de woonomgeving rustiger. Een karpet contrasteert mooi met bijvoorbeeld een harde vloer. Hard en zacht worden zo gecombineerd. Een vloerkleed zorgt voor een luxe uitstraling. Het is dus goed om na te denken over de juiste toepassing en de vorm.

Karpetten kunnen wij in elke vorm en formaat leveren. Een vierkant karpet is mooi in een ruimte die juist niet vierkant of rechthoekig is bijvoorbeeld. Het vloerkleed moet natuurlijk wel aansluiten bij de woonsfeer.

Vaste vloerbedekking/Tapijt

Vaste vloerbedekking voelt heerlijk zacht aan, straalt warmte uit, geeft ontspanning, straalt luxe uit (vooral hoogpolig tapijt). Tapijt is goed te combineren met vloerverwarming (vooral laagpolig tapijt). Bovendien dempt tapijt het geluid en heeft het een isolerende werking. Het houdt de warmte in de woning vast.

Voordat u vaste vloerbedekking legt is het goed dat u zich afvraagt voor welke ruimte hij bestemd is en hoe intensief er op gelopen wordt. Als er kinderen zijn of huisdieren dan kunt u beter een iets donkere tint kiezen of een gemêleerd tapijt. Vlekken verwijdert u makkelijker uit synthetisch tapijt. Let ook op de zon. Natuurlijke materialen verkleuren sneller.

Voor het leggen van tapijt is een vlakke, vochtvrije ondergrond nodig. Tapijt kan ook gelijmd worden of op de klassieke manier op latjes gespannen worden. Dat laatste is makkelijker wanneer de vloerbedekking verwijderd moet worden.

Veel mensen denken dat tapijt allergische reacties kan geven, maar het is de huisstofmijt die dit doet. Goed ventileren, stoken en het tapijt regelmatig reinigen zorgen voor een gunstig binnenklimaat en verkleinen de kans op allergieën aanzienlijk.

Voor bedrijven zijn er speciale tapijten.

Projecten door Woningstoffeerderij Gijsbrechts