Skip to main content
Woningstoffeerderij Gijsbrechts

Zonwering

Bas Gijsbrechts is specialist in zonwering. Natuurlijk hebben (rol)gordijnen, jaloezieën en shutters ook een zonwerende functie. Daarover vindt u informatie onder de rubriek raamdecoratie. Ook bij zonwering maken we alles zoveel mogelijk op maat en kunt u gebruikmaken van elektrische bediening. We geven de voorkeur aan Somfy of Home Smart-bediening.
Neem contact op
Bas Gijsbrechts

Screens

Screens zijn bij uitstek geschikt om de binnentemperatuur van een woning, werkruimte of bedrijf aangenaam te houden. Een screen is eigenlijk een soort zonnescherm dat strak langs het raam neergelaten kan worden of opgetrokken kan worden. Dat kan handmatig, maar gebeurt meestal elektrisch. Omdat de screens aan de buitenkant van de gevel worden bevestigd zorgen ze ervoor dat het vensterglas niet opgewarmd wordt door de zon. Het weert dus de warmte. Bovendien is het doek vuilafstotend. In de winter houden screens de warmte langer binnen. Zonwering op de slaapkamer kan met screens ook aan de binnenkant van het raam. Bij de keuze van het doek is het goed om rekening te houden met de hoeveelheid licht die u binnen wilt laten vallen.

Rolluiken

Rolluiken zijn meer dan alleen zonwering. Ze dempen het geluid, isoleren en zijn dus energiebesparend, houden de zon buiten én ze maken het inbrekers moeilijk om binnen te dringen. Rolluiken zijn te leveren in tal van kleuren en met een aantal verschillende kastvormen en een diversiteit aan lamellen. Inbraakwerende rolluiken zijn van staal gemaakt. Onze moderne rolluiken zijn bovendien nog eens erg mooi om te zien.

Uitvalschermen

Je ziet deze schermen vaak bij kantoren of appartementen. Het is bij uitstek geschikt als er niemand onder het scherm moet doorlopen. Het doek, meestal acryldoek, is in allerlei kleuren en dessin te verkrijgen. Het biedt een prima bescherming tegen de zon en het uitzicht blijft behouden.

Terrasschermen

De zogenaamde knikarmschermen zorgen voor schaduw op uw terras of balkon. De basis voor de bevestiging is de aluminium kast waarin het doek opgerold of uitgerold kan worden, handmatig of elektrisch. De stevige armconstructie zorgt ervoor dat er ook op een groot terras voldoende schaduw is. Het is ideaal voor woningen, maar ook voor winkels en de horeca-terrassen. En wil men het doek laten bedrukken dan kunnen wij daar ook voor zorgen.

Markies

Markiezen geven aan een woning een klassieke uitstraling. Het voordeel van een markies is dat de zon niet van de zijkanten binnen kan vallen. Een markies bevat namelijk zonwerende zijkanten. Daardoor krijgt u veel schaduw in de woning. Onze markiezen overbruggen een breedte van maximaal 3.40 meter. Door een uitgekiende constructie zijn ze goed bestand tegen de wind. Er zijn allerlei modellen bij onze markiezen en de keuze van het doek geeft de sfeer die het best bij het pand past.

Horren

Horren zijn bij uitstek geschikt om bij warm weer frisse lucht in uw huis te krijgen en vliegen, wespen of muggen buiten de deur te houden. Goede horren met pollenwerend gaas houden ook de pollen buiten. Wel zo prettig voor hooikoortspatiënten. Alle horren worden op maat gemaakt, zodat ze perfect passen voor elk raam en in elke deur, ook in draaikiepramen, Ze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Er zijn vaste horren en rolhorren. Voor iedere raam of deur is een oplossing beschikbaar.

Projecten door Woningstoffeerderij Gijsbrechts